ΥΛΙΚΑ
- 1 αντιδοσαλάτα
- 50 γρ. ρόκα baby
- 1 ματσάκι νεροκάρδαμο
- 50 γρ. κινόα
- 20 γρ. φύτρες παντζάρι
- 15 γρ. φύτρα σκόρδο
- 1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες
- ½ κρεμμύδι ξερό τηγανητό
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 400 γρ. τόνος φρέσκος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
- Χυμός από 2 λάιμ και το ξύσμα
- 1 ροδάκινο
- Τζίντζερ
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 30 γρ. κρεμμύδι ξερό
100 γρ. ντοματίνια
1 κ.γ. σόγια
20 γρ. ζάχαρη
1/5 του μάτσου κόλιανδρο
40 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα σαλατικά και τα στεγνώνουμε καλά.
- Τα τοποθετούμε σε μπολ μαζί με την κινόα και το ροδάκινο που έχουμε κόψει σε φέτες. Προαιρετικά, τα περνάμε από τη σχάρα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά του dressing στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά μπαστουνάκια, το περνάμε από κορν φλάουρ και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί και να γίνει τραγανό.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στον τόνο και σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τον περνάμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει και τον κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Τοποθετούμε τον τόνο πάνω από την σαλάτα με το dressing και, τέλος, προσθέτουμε από πάνω τα τηγανητά κρεμμύδια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα