ΥΛΙΚΑ

  • 1 αντιδοσαλάτα
  • 50 γρ. ρόκα baby
  • 1 ματσάκι νεροκάρδαμο
  • 50 γρ. κινόα
  • 20 γρ. φύτρες παντζάρι
  • 15 γρ. φύτρα σκόρδο
  • 1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες
  • ½ κρεμμύδι ξερό τηγανητό
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. τόνος φρέσκος

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

  • Χυμός από 2 λάιμ και το ξύσμα
  • 1 ροδάκινο
  • Τζίντζερ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. κρεμμύδι ξερό

    100 γρ. ντοματίνια

    1 κ.γ. σόγια

    20 γρ. ζάχαρη

    1/5 του μάτσου κόλιανδρο

    40 ml ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα σαλατικά και τα στεγνώνουμε καλά.
  2. Τα τοποθετούμε σε μπολ μαζί με την κινόα και το ροδάκινο που έχουμε κόψει σε φέτες. Προαιρετικά, τα περνάμε από τη σχάρα.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά του dressing στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
  4. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά μπαστουνάκια, το περνάμε από κορν φλάουρ και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί και να γίνει τραγανό.
  5. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στον τόνο και σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τον περνάμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  6. Τον αφήνουμε να κρυώσει και τον κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  7. Τοποθετούμε τον τόνο πάνω από την σαλάτα με το dressing και, τέλος, προσθέτουμε από πάνω τα τηγανητά κρεμμύδια.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα