ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 σφηνάκι ούζο ή σούμα
- Νερό όσο πάρει (χλιαρό)
- 1 φλ. πετιμέζι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 φλ. ρόγες μαύρο σταφύλι
- 2 κ.σ. σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι με τη μαγιά, το ούζο και τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε το αλάτι σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε νερό τόσο όσο η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, να είναι απαλή και εύπλαστη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε λεκάνη λαδωμένη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
- Λαδώνουμε καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 25-30 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη.
- Την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας και στις λακκούβες που δημιουργούνται βάζουμε τις ρόγες των σταφυλιών.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι, σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά για να φουσκώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με πετιμέζι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα