ΥΛΙΚΑ

  • 2 ψαρονέφρια μέτρια
  • 150 γρ. τυρί μελίχλωρο Λήμνου
  • 10 φέτες παστράμι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΟ

  • 150 γρ. πράσο ψιλοκομμένο σε λωρίδες
  • 100 γρ. κορν φλάουερ
  • ½ lit ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με μαχαίρι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο του φιλέτου και γεμίζουμε με το τυρί που είναι κομμένο σε στικ.
  2. Τυλίγουμε το ψαρονέφρι με παστράμι, το βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε το κρέας, στα υγρά του συμπληρώνουμε λίγο νερό, χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Για το πράσο: Στεγνώνουμε τις λωρίδες πράσου, τις πανάρουμε με κορν φλάουερ και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  5. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε.
  6. Κόβουμε σε ροδέλες το ψαρονέφρι, προσθέτουμε πράσο, σάλτσα και γαρνίρουμε με τηγανητές πατάτες.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα