ΥΛΙΚΑ
- 2 ψαρονέφρια μέτρια
- 150 γρ. τυρί μελίχλωρο Λήμνου
- 10 φέτες παστράμι
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμός από 1 λεμόνι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΟ
- 150 γρ. πράσο ψιλοκομμένο σε λωρίδες
- 100 γρ. κορν φλάουερ
- ½ lit ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με μαχαίρι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο του φιλέτου και γεμίζουμε με το τυρί που είναι κομμένο σε στικ.
- Τυλίγουμε το ψαρονέφρι με παστράμι, το βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κρέας, στα υγρά του συμπληρώνουμε λίγο νερό, χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Για το πράσο: Στεγνώνουμε τις λωρίδες πράσου, τις πανάρουμε με κορν φλάουερ και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε.
- Κόβουμε σε ροδέλες το ψαρονέφρι, προσθέτουμε πράσο, σάλτσα και γαρνίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα