ΥΛΙΚΑ
- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκύθια
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 3 πολύχρωμες πιπεριές
- 20 φέτες ζαμπόνι Νάξου
- 200 γρ. ξινομυζήθρα
- 100 γρ. ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING ΠΙΠΕΡΙΑΣ
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 πιπεριές κίτρινες
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 30 ml ξίδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες (δεν τα αλατίζουμε επειδή το ζαμπόν είναι αλμυρό), τα λαδώνουμε και τα περνάμε από τη σχάρα.
- Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά το ένα πάνω στο άλλο, προσθέτουμε μια κουτάλια ξινομυζήθρα στη μέση και τα τυλίγουμε με το ζαμπόνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
- Ψήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες στη σχάρα, τις ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε στο μούλτι με τα υπόλοιπα υλικά του dressing και πολτοποιούμε.
- Προαιρετικά, προσθέτουμε βασιλικό. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με το dressing.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα