ΥΛΙΚΑ
- 1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
- 1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
- 1 ρέβα καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
- 1 κυδώνι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- Φλοίδες γραβιέρας Κρήτης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα ζωμός λαχανικών
- Συκομαΐδα
- 2 κ.σ. γλάσο από ξιδι βαλσαμικό
- Αλάτι, πιπέρι
- Πρέζα θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε πυρέξ στρώνουμε τις φέτες από τις ρίζες εναλλάξ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ζωμό λαχανικών να τα σκεπάσει μέχρι τη μέση.
- Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Αποσύρουμε το πυρέξ από τον φούρνο και περιχύνουμε με γλάσο βαλσαμικό.
- Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες συκομαΐδα και γραβιέρα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Wine Library του GB Corner.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα