ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. μυζήθρα φρέσκια
- 1 κούπα ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Λίγη κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- 1/5 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ζυμώνουμε απαλά τη μυζήθρα με την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.
- Σε λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε με λίγο ζεστό νερό μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να πλάθεται.
- Ανοίγουμε με τη ματσόβεργα λεπτό φύλλο και τοποθετούμε στη σειρά, αφήνοντας απόσταση λίγων εκατοστών, από μία κουταλιά της σούπας ζυμωμένη μυζήθρα.
- Διπλώνουμε με το υπόλοιπο φύλλο τη γέμιση, κόβουμε με τον τροχό μισοφέγγαρα και τα σφραγίζουμε καλά.
- Σε τηγάνι με ηλιέλαιο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα μισοφέγγαρα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα