ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα ρεβίθια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα πιπεριές πράσινες και κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 6 φέτες παστουρμάς
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πάπρικα καυτερή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια και την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και προσθέτουμε την ντομάτα και αλάτι.
  3. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Προσθέτουμε τις τέσσερις φέτες παστουρμά ψιλοκομμένο, αφήνουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τα ρεβίθια.
  5. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε και προσθέτουμε 2 φέτες παστουρμά και πάπρικα.


Η συνταγή μαγειρεύτηκε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα