ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. ρεβίθια και μια χούφτα ξερά φασόλια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κεφάλι σκόρδο
  • Αλάτι
  • Λίγο ρίγανη
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. σόδα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα φασόλια και τα ρεβίθια αποβραδίς στο νερό, αφού πρώτα τα τρίψουμε με σόδα σκόνη και τα ξεπλύνουμε καλά.
  2. Την επομένη στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε στο τσουκάλι και από πάνω προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μυριστικά.
  3. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβίθια.
  4. Κλείνουμε το τσουκάλι με το καπάκι και το σφραγίζουμε με ζυμάρι ή αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε στον ξυλόφουρνο όλη νύχτα ή σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα