ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. ρεβίθια και μια χούφτα ξερά φασόλια
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 μικρό κεφάλι σκόρδο
- Αλάτι
- Λίγο ρίγανη
- 4 φύλλα δάφνης
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. σόδα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα φασόλια και τα ρεβίθια αποβραδίς στο νερό, αφού πρώτα τα τρίψουμε με σόδα σκόνη και τα ξεπλύνουμε καλά.
- Την επομένη στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε στο τσουκάλι και από πάνω προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μυριστικά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβίθια.
- Κλείνουμε το τσουκάλι με το καπάκι και το σφραγίζουμε με ζυμάρι ή αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στον ξυλόφουρνο όλη νύχτα ή σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα