ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ

  • 125 γρ. γάλα
  • 40 γρ. κρόκοι αυγών
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. άσπρη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί.
  • 500 γρ. κρέμα
  • 50 γρ. λικέρ Kirsch
  • 11 γρ. ζελατίνες βουτηγμένες σε παγωμένο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν παχύρευστο μείγμα.
  2. Θερμαίνουμε το γάλα σε τηγάνι και το ενσωματώνουμε στο μείγμα με τους κρόκους.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι, σιγοψήνουμε στους 80 βαθμούς και στραγγίζουμε.
  4. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε με μίξερ χειρός.
  6. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  7. Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και την ενώνουμε απαλά με τη σοκολάτα, ώστε να σχηματίσουμε μια αεράτη μους.
  8. Την τοποθετούμε σε σκεύος, κλείνουμε με διαφάνεια και αφήνουμε για μια νύχτα στο ψυγείο.
  9. Την επόμενη μέρα τοποθετούμε σε μπολ και την χτυπάμε με σύρμα μέχρι να μαλακώσει.
  10. Τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να τη χρησιμοποιήσουμε.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • 230 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. αυγά
  • 8 γρ. άρωμα βανίλιας
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 4 γρ. baking soda
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 γρ. ψιλό αλάτι
  • 5 γρ. στραγγισμένος χυμός λεμονιού
  • 4 γρ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για πέντε λεπτά και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι με το λεμόνι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα και χτυπάμε για 10 ακόμη δευτερόλεπτα.
  3. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη baking soda και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
  4. Χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα.
  5. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοιράζουμε δόσεις των 130 γρ. σε βουτυρωμένες φόρμες.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 25 λεπτά.
  7. Για το σερβίρισμα κόβουμε τις κορυφές από τα κέικ για να ισιώσουν και μετά τα κόβουμε στη μέση οριζόντια.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΓΛΥΚΟΥ

Σε ένα στρογγυλό κομμάτι κόκκινο κέικ, τοποθετούμε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής μια στρώση κρέμα και γαρνίρουμε με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και φρέσκα μούρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Funky Gourmet.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα