ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. ρύζι Αρμπόριο
- 40 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 600-700 ml ζωμός κοτόπουλο
- 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 150 γρ. χρυσές τρομπέτες ή άλλα άγρια μανιτάρια
- 100 γρ. βοδινό καρπάτσιο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε 20 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς 17-20 λεπτά.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
- Γαρνίρουμε με καρπάτσιο και μανιτάρια χρυσές τρομπέτες.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ramino στη Γλυφάδα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα