ΥΛΙΚΑ

  • 1 σουπιά 300 γρ. κομμένη σε κομμάτια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα ρύζι Arborio
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • ½ κ.γ. μελάνι σουπιάς
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • 2 κούπες ζωμό ψαριού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις σουπιές για 2 λεπτά και ρίχνουμε την κούπα με το κρασί.
  2. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  3. Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε τις σουπιές, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το μελάνι.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά τον ζωμό ψαριού.
  5. Ακολουθούμε αυτήν τη διαδικασία για 25 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να είναι το ριζότο al dente.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα