ΥΛΙΚΑ
- 1 σουπιά 300 γρ. κομμένη σε κομμάτια
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 κούπα ρύζι Arborio
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- ½ κ.γ. μελάνι σουπιάς
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα κρασί λευκό
- 2 κούπες ζωμό ψαριού
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις σουπιές για 2 λεπτά και ρίχνουμε την κούπα με το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε τις σουπιές, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το μελάνι.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά τον ζωμό ψαριού.
- Ακολουθούμε αυτήν τη διαδικασία για 25 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να είναι το ριζότο al dente.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα