ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • 500 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια (κάψουλα)
  • ½ κούπα καφέ εσπρέσο (υγρό)
  • 1 πρέζα κανέλα σκόνη
  • 1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τον καφέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
  2. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κολοκύθα που έχουμε καλύψει με νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Την περνάμε από το μπλέντερ και τη σουρώνουμε.
  4. Ρίχνουμε στο μπλέντερ την κολοκύθα, το γάλα και παγάκια και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρουμε με σαντιγί, άχνη ζάχαρη και κανέλα.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα