ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ.σ. αρακάς βρασμένος
  • ½ κ.γ. κύμινο ολόκληρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα σαφράν
  • Αλάτι
  • 1 λίτρο νερό
  • 200 γρ. λαχανικά (καρότο κομμένο σε ροδέλες, πατάτα κομμένη σε κύβους, αρακάς, φασολάκια πράσινα, βρασμένα κομμένα σε κομμάτια)
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. μπαχαρικά Biryani (από σούπερ μάρκετ)
  • ½ κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. κάσιους για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι καλά με νερό και το προσθέτουμε σε κατσαρόλα με το νερό, τον αρακά, το κύμινο, το σαφράν, αλάτι και ελαιόλαδο.
  2. Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι, το σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξει.
  3. Σε βαθύ τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά Biryani και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε απαλά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κάσιους και κόλιανδρο.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Royal Indian Chef στη λεωφόρο Συγγρού 9.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα