ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
- 1 κ.σ. αρακάς βρασμένος
- ½ κ.γ. κύμινο ολόκληρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα σαφράν
- Αλάτι
- 1 λίτρο νερό
- 200 γρ. λαχανικά (καρότο κομμένο σε ροδέλες, πατάτα κομμένη σε κύβους, αρακάς, φασολάκια πράσινα, βρασμένα κομμένα σε κομμάτια)
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- ½ ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. μπαχαρικά Biryani (από σούπερ μάρκετ)
- ½ κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. κάσιους για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε το ρύζι καλά με νερό και το προσθέτουμε σε κατσαρόλα με το νερό, τον αρακά, το κύμινο, το σαφράν, αλάτι και ελαιόλαδο.
- Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι, το σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξει.
- Σε βαθύ τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά Biryani και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε απαλά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κάσιους και κόλιανδρο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Royal Indian Chef στη λεωφόρο Συγγρού 9.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα