ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γρ. ρύζι για πιλάφι
- 100 γρ. κουκουνάρι
- 140 γρ. σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι για μερικές ώρες
- 10 γρ. κανελόξυλα
- 700 γρ. ζωμός κότας
- 100 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. ανθός αλατιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτουμε το ρύζι, τον ζωμό και το κανελόξυλο.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την επιφάνεια του υγρού με μια λαδόκολλα και κλείνουμε με το καπάκι.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τον φούρνο και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Funky Gourmet.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα