ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. φουντούκι σπασμένο
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 100 γρ. παντζάρι καθαρισμένο
  • 100 γρ. καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 20 ml λευκό ξίδι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με νερό και μια πρέζα αλάτι, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε το παντζάρι για 30 λεπτά.
  2. Καθαρίζουμε, πλένουμε το καρότο και το κόβουμε στο μαντολίνο σε λεπτές λωρίδες.
  3. Μόλις κρυώσει το παντζάρι το κόβουμε κι αυτό στο μαντολίνο σε λεπτές λωρίδες.
  4. Καβουρδίζουμε το φουντούκι σε καυτό στεγνό τηγάνι για 2 έως 3 λεπτά.
  5. Σε ένα μπολ προσθέτουμε παντζάρι, καρότο, σκόρδο, ξίδι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ψήνουμε το κατσικίσιο τυρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 3 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τη σαλάτα, ρίχνουμε το φουντούκι και προσθέτουμε επάνω το ψητό τυρί.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα