ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες
- 2 κ.σ. κουσκούς
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 πρέζα κανέλα σκόνη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
- Αλάτι, πιπέρι
- Φύλλα ρόκας για γαρνίρισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
- ½ κούπα πετιμέζι
- ½ κ.γ. ξίδι
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τα κομμάτια κολοκύθας με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Βράζουμε το κουσκούς με 1 κούπα νερό για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Σουρώνουμε το κουσκούς και προσθέτουμε σταφίδες, κουκουνάρι, ξύσμα λεμονιού και την ψητή κολοκύθα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Για τη βινεγκρέτ: Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή τα βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να δέσει η βινεγκρέτ.
- Σερβίρουμε την κολοκύθα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα