ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • 2 κ.σ. κουσκούς
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 πρέζα κανέλα σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φύλλα ρόκας για γαρνίρισμα

 ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

  • ½ κούπα πετιμέζι
  • ½ κ.γ. ξίδι
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε τα κομμάτια κολοκύθας με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Βράζουμε το κουσκούς με 1 κούπα νερό για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Σουρώνουμε το κουσκούς και προσθέτουμε σταφίδες, κουκουνάρι, ξύσμα λεμονιού και την ψητή κολοκύθα.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Για τη βινεγκρέτ: Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή τα βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να δέσει η βινεγκρέτ.
  6. Σερβίρουμε την κολοκύθα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα