ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό περίπου κολοκύθα κόκκινη (σαραβάνα)
- 1 κρεμμύδι ξερό
- ½ κουταλάκι κανέλα
- ½ κουταλάκι μπαχάρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των υλικών
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λίγο αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε το κολοκύθι και το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη.
- Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, την κολοκύθα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε κανέλα, μπαχάρι, ζάχαρη και αλάτι.
- Ζυμώνουμε τα υλικά και ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενες λωρίδες.
- Σε κάθε λωρίδα βάζουμε γέμιση, την κλείνουμε και τη στρίβουμε σε μπουρέκι.
- Τέλος, το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαμιώτικο τυρί.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα