ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό περίπου κολοκύθα κόκκινη (σαραβάνα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι μπαχάρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των υλικών

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβουμε το κολοκύθι και το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη.
  2. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, την κολοκύθα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε κανέλα, μπαχάρι, ζάχαρη και αλάτι.
  4. Ζυμώνουμε τα υλικά και ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενες λωρίδες.
  5. Σε κάθε λωρίδα βάζουμε γέμιση, την κλείνουμε και τη στρίβουμε σε μπουρέκι.
  6. Τέλος, το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  7. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαμιώτικο τυρί.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα