ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 2 κ.σ. βραστή πατάτα λιωμένη
- 1 κ.σ. αρακάς βρασμένος
- 1 πρέζα κύμινο
- ½ κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 3 κ.σ. νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα υλικά της γέμισης για 4 λεπτά και αποσύρουμε.
- Για το φύλλο: Σε λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πλάθουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μπαλάκια.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα με διάμετρο περίπου 15 εκ. και προσθέτουμε στο κάθε φύλλο τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
- Γυρίζουμε το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρο, σκεπάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε καλά, πιέζοντας τις άκρες.
- Το ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα με άφθονο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βαπτίζουμε το samosa για 1-2 λεπτά.
- Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Royal Indian Chef στη λεωφόρο Συγγρού 9.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα