ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- 1 πατάτα μεγάλη
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4 φέτες λουκάνικο chorizo
- Αλάτι-Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 100 γρ. πάνκο/φρυγανιά τριμμένη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ
- 40 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι - Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα 2 αυγά για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα παγώνουμε σε νερό με πάγο.
- Καθαρίζουμε την πατάτα, την κόβουμε σε λεπτά στικ στο μαντολίνο και την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Ετοιμάζουμε τρία μπολ. Βάζουμε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τρία αυγά χτυπημένα και ελαφρώς αλατισμένα και στο τρίτο το πάνκο ή τη φρυγανιά.
- Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα αυγά και τα πανάρουμε, περνώντας αρχικά από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από το πάνκο ή τη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε τα αυγά σε καυτό λάδι μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμένη γραβιέρα.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το λουκάνικο και ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.
- Σερβίρουμε τα αυγά και γαρνίρουμε με στικ πατάτας, σος γραβιέρας, λουκάνικο και σχοινόπρασο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα