ΥΛΙΚΑ
- 2 γόπες φιλεταρισμένες
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. ντομάτα χωρίς την φλούδα της κομμένη σε καρέ
- 1 κ.σ. αγγούρι ξεσποριασμένο κομμένο σε κύβους
- 1 κ.σ. πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
- για γαρνίρισμα: 200 ml ελαιόλαδο και 1 πιπεριά τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τις φιλεταρισμένες γόπες χωρίς τα κόκαλα και το δέρμα τους σε μπολ με χυμό λάιμ και λεμόνι.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά.
- Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το τσίλι και το σουρώνουμε. Ραντίζουμε το πιάτο με 1κ.γ.
- Γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκιας ρίγανης, προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο.
Tips: Τα ψάρια και τα θαλασσινά πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και καλά καθαρισμένα. Τα ταμπονάρουμε καλά σε χαρτί κουζίνας πριν τα βαπτίσουμε στην μαρινάδα. Το φιλετάρισμα των ψαριών γίνεται σε καθαρή επιφάνεια κοπής και με καθαρό μαχαίρι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα