ΥΛΙΚΑ

  • 3 χτένια μεσαίου μεγέθους χωρίς το κέλυφος
  • 1 κ.σ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κ.γ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανό για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τα χτένια σε μπολ με το χυμό λάιμ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστουν για 1 ώρα.
  2. Τα βγάζουμε και τα ταμπονάρουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Κόβουμε τα χτένια σε κύβους και τα ανακατεύουμε καλά με όλα τα υλικά.
  4. Γεμίζουμε το ποτήρι του μαρτίνι με τα χτένια και ραντίζουμε με το ζουμί που έχει μείνει στο μπολ.
  5. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ και μαϊντανό.

Tips: Τα ψάρια και τα θαλασσινά πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και καλά καθαρισμένα. Τα ταμπονάρουμε καλά σε χαρτί κουζίνας πριν τα βαπτίσουμε στην μαρινάδα. Το φιλετάρισμα των ψαριών γίνεται σε καθαρή επιφάνεια κοπής και με καθαρό μαχαίρι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα