ΥΛΙΚΑ
- 50 ml χυμός λάιμ
- 10 γρ. τζίντζερ
- Λίγο σέλερι
- 2-3 κλωνάρια κόλιανδρο
- 10 γρ. μάνγκο
- 1/2 πιπεριά ροκοτο
- Αλάτι
- 200 γρ. λαβράκι
- 2 τεμ. πατάτες olluco
- 30 γρ. γλυκοπατάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ λάιμ, τζίντζερ, σέλερι, κόλιανδρο, μάνγκο και ροκότο. Χτυπάμε για δύο λεπτά, τα περνάμε από σουρωτήρι και βάζουμε στο ψυγείο.
- Κόβουμε το ψάρι σε κύβους, το αλατίζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Βράζουμε τις olluco και τις γλυκοπατάτες για 15 έως 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν, τις κόβουμε σε μικρά ζάρια και τις αναμειγνύουμε με το ψάρι.
- Προσθέτουμε τη σος και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε προαιρετικά με κόλιανδρο και κρεμμύδι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Nikkei.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα