ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. λαβράκι φιλεταρισμένο
  • 3 φραγκόσυκα καθαρισμένα
  • 3 βανίλιες φρούτο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. λάδι τρούφας
  • 10 γρ. γόμμα ξανθάνης (Xanthan Gum, φυσικό πηκτικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το λαβράκι σε λεπτές φέτες και το απλώνουμε στο πιάτο. Ρίχνουμε χυμό από ένα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Για τον πουρέ φραγκόσυκου: Στο μπλέντερ βάζουμε τα φραγκόσυκα, αλάτι, πιπέρι, χυμό από μισό λεμόνι, λάδι τρούφας και 5 γρ. ξανθάνη. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει λείος ο πουρές.
  3. Για τον πουρέ βανίλιας: Κόβουμε τις βανίλιες στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και 5 γρ. ξανθάνη. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει λείος ο πουρές.
  4. Προσθέτουμε πάνω στο λαβράκι πουρέ φραγκόσυκου, πουρέ βανίλια και γαρνίρουμε με φέτες βανίλια.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο By The Glass (Σουρή 2).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα