ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. λαβράκι φιλεταρισμένο
- 3 φραγκόσυκα καθαρισμένα
- 3 βανίλιες φρούτο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. λάδι τρούφας
- 10 γρ. γόμμα ξανθάνης (Xanthan Gum, φυσικό πηκτικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το λαβράκι σε λεπτές φέτες και το απλώνουμε στο πιάτο. Ρίχνουμε χυμό από ένα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Για τον πουρέ φραγκόσυκου: Στο μπλέντερ βάζουμε τα φραγκόσυκα, αλάτι, πιπέρι, χυμό από μισό λεμόνι, λάδι τρούφας και 5 γρ. ξανθάνη. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει λείος ο πουρές.
- Για τον πουρέ βανίλιας: Κόβουμε τις βανίλιες στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και 5 γρ. ξανθάνη. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει λείος ο πουρές.
- Προσθέτουμε πάνω στο λαβράκι πουρέ φραγκόσυκου, πουρέ βανίλια και γαρνίρουμε με φέτες βανίλια.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο By The Glass (Σουρή 2).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα