ΥΛΙΚΑ
- 120 γρ. σολομό κομμένο καρέ
- 1 κ.σ. ξερό κόκκινο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 2 κίτρινα ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
- ½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη σε ροδέλες
- 1 κ.σ. αβοκάντο κομμένο σε καρέ
- 1 πρέζα χοντρό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
- 1½ κ.σ. χυμό λάιμ
- 1½ κ.σ.χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφήνουμε το κρεμμύδι σε νερό για 5 ώρες να βγάλει την σπιρτάδα του.
- Στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας το σολομό και τον τοποθετούμε σε μπολ με όλα τα υλικά.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να «ακουστούν» τα αρώματα της ρίγανης και να ψηθεί ο σολομός.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λάιμ.
- Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Tips: Τα ψάρια και τα θαλασσινά πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και καλά καθαρισμένα. Τα ταμπονάρουμε καλά σε χαρτί κουζίνας πριν τα βαπτίσουμε στην μαρινάδα. Το φιλετάρισμα των ψαριών γίνεται σε καθαρή επιφάνεια κοπής και με καθαρό μαχαίρι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα