ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μέλι θυμαρίσιο
- 1.250 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο
- 1 κούπα κόκκινο κρασί ξηρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το μέλι σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει. Καταλαβαίνουμε ότι το μέλι έχει δέσει, όταν στάξουμε σε πιάτο μια σταγόνα και γίνει κόμπος.
- Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το καβουρντισμένο σουσάμι και ανακατεύουμε συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε μια μεγάλη ξύλινη επιφάνεια που έχουμε ραντίσει με το κόκκινο κρασί αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
- Βρέχουμε τον πλάστη με κόκκινο κρασί και απλώνουμε το μείγμα ρολάροντας στο πάχος που θέλουμε να έχουν τα παστέλια.
- Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και μετά, με ξύλινο χάρακα βουτηγμένο σε κόκκινο κρασί, χαράσσουμε την επιφάνεια του παστελιού, κόβοντας ρόμβους.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα ή τα τυλίγουμε σε ζελατίνα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα