ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 γαρίφαλα
  • 2-3 σπόροι κάρδαμο σπασμένοι
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 μπάλα παγωτό μαστίχα
  • Παστέλι για γαρνίρισμα
  • Καρύδια ψίχα για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κολοκύθα με το νερό, τη ζάχαρη, το κάρδαμο, τα γαρίφαλα, τον χυμό λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο για 15-20 λεπτά.
  2. Σερβίρουμε τη σιροπιασμένη κολοκύθα με μια μπάλα παγωτό και γαρνίρουμε με καρυδόψιχα και παστέλι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα