ΥΛΙΚΑ

  • 8 σκαλοπίνια από μοσχάρι γάλακτος
  • 12 σπαράγγια φρέσκα ή κονσέρβα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ. αποξηραμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το πράσο, ανακατεύοντας έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και προσθέτουμε το κρέας.
  4. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, γυρίζοντάς το μια φορά μέχρι να σκουρύνει ελαφρά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα σπαράγγια.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε, αφήνοντας το φαγητό να σιγοψηθεί για 12 λεπτά, ώσπου τα σπαράγγια να είναι τραγανά και ζουμερά. Σερβίρουμε αμέσως.