ΥΛΙΚΑ
- 8 σκαλοπίνια από μοσχάρι γάλακτος
- 12 σπαράγγια φρέσκα ή κονσέρβα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ. αποξηραμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το πράσο, ανακατεύοντας έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και προσθέτουμε το κρέας.
- Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, γυρίζοντάς το μια φορά μέχρι να σκουρύνει ελαφρά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα σπαράγγια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε, αφήνοντας το φαγητό να σιγοψηθεί για 12 λεπτά, ώσπου τα σπαράγγια να είναι τραγανά και ζουμερά. Σερβίρουμε αμέσως.