ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- ½ κούπα κρασί λευκό
- 3½ κούπες αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν
- ½ κούπα ζάχαρη
- Για τη γέμιση: Λουκούμι τριαντάφυλλο μπουκίτσες, 1 κούπα καρύδι χοντροκομμένο, Άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη ζύμη: Ρίχνουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Κόβουμε 30 μπαλάκια ζύμης. Ανοίγουμε φύλλο με τον μικρό πλάστη το κάθε μπαλάκι στο μέγεθος που έχει το πιατάκι του καφέ. Στο κέντρο τοποθετούμε λουκούμι και καρύδι.
- Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν.
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Βαρδής (Καισαρείας 9, πλατεία Υμηττού, 210 7629972).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα