ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 6 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. ζάχαρη άχνη
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 γλυκοπατάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τη γλυκοπατάτα, τοποθετούμε σε κατσαρολάκι και καλύπτουμε με νερό.
- Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Σουρώνουμε και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τη γλυκοπατάτα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.
- Σε πλαστικό μπολ τοποθετούμε την κουβερτούρα, τη σοκολάτα γάλακτος, το βούτυρο και κλείνουμε με μεμβράνη.
- Τοποθετούμε το μπολ στα μικροκύματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με 50 γρ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ομογενοποιούμε τη σοκολάτα με τους κρόκους, ανακατεύοντας ελαφριά με μια σπάτουλα, και συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο με τη μαρέγκα.
- Γεμίζουμε 6-8 ατομικές φόρμες του σουφλέ μέχρι τη μέση με σοκολάτα, προσθέτουμε 2 κ.σ. από τη γλυκοπατάτα και συνεχίζουμε με τη σοκολάτα, γεμίζοντας τα 2/3 της φόρμας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, 10-12 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με παγωτό.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Baratin Drink & Dine Home Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα