ΥΛΙΚΑ
- 3 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. κίτρινο τυρί μαλακό, τριμμένο
- 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε φέτες
- Για την κρέμα: 200 γρ. γάλα φρέσκο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για την κρέμα: Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και, όταν λιώσει, προσθέτουμε αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς και ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι.
- Μόλις κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών, την κρέμα, ζαμπόν, τυρί και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στην κρέμα.
- Σε βουτυρωμένο πυρέξ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα