ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
- 1 μικρή πατάτα
- 1 καρότο σε κομμάτια
- ½ κρεμμύδι ξερό
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1 κούπα ζωμός λαχανικών
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε με το ελαιόλαδο την κολοκύθα, την πατάτα, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε σε μπλέντερ όλα τα λαχανικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να γίνουν κρέμα.
- Σε κατσαρόλα αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ, προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα