ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
  • 1 μικρή πατάτα
  • 1 καρότο σε κομμάτια
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε με το ελαιόλαδο την κολοκύθα, την πατάτα, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
  3. Βράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Ρίχνουμε σε μπλέντερ όλα τα λαχανικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να γίνουν κρέμα.
  5. Σε κατσαρόλα αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ, προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 2 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα