ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα φάβα
- 4 κούπες νερό
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 2 κλαράκια θυμάρι
- 1 κλαράκι ρίγανη
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- ½ κούπα λευκό κρασί
- 1 κούπα ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 κ.σ. ξινομύζηθρα
- 2 κ.γ ξίδι βαλσάμικο
- 4 κ.σ. αγουρέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 3 -4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την φάβα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό και σε τούλι τυλιγμένα τα κλαράκια θυμαριού και ρίγανης.
- Σιγομαγειρεύουμε με καπάκι για περίπου μια ώρα.
- Αφαιρούμε το τούλι με τα μυριστικά, πολτοποιούμε στο μπλέντερ, συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο τα ντοματίνια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σβήνουμε με το βαλσάμικο.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τη σούπα, γαρνίρουμε με τα ντοματίνια, μια κουταλιά ξινομυζήθρα, ένα κλαράκι θυμάρι και προσθέτουμε λίγο αγουρέλαιο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα