ΥΛΙΚΑ
- 2 κέιλ κομμένα σε λεπτές λωρίδες, χωρίς το κεντρικό κοτσάνι
- 150 γρ. σπανάκι φρέσκο πλυμένο και κομμένο με το χέρι, χωρίς το κεντρικό νεύρο
- 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1/2 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό και ένας κύβος λαχανικών
- 100 γρ. κινόα ξεβγαλμένη με νερό
- 30 γρ. σταφίδες
- 10 γρ. γκότζι μπέρι
- 1 κ.γ. μαϊντανός
- 1 κ.γ. δυόσμος
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- 150 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη γλυκοπατάτα, το κέιλ και το σπανάκι με λίγο αλάτι, μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον ζωμό.
- Βράζουμε για 20-23 λεπτά και με ένα ραβδομπλέντερ δουλεύουμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τον άνηθο.
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι, προσθέτουμε την κινόα και βράζουμε για 10-11 λεπτά.
- Τη σουρώνουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα πράσινα μέρη από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα γκότζι μπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη σούπα και βάζουμε από μια μεγάλη κουταλιά ταμπουλέ κινόας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα