ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο ζωμός ψαριών
- 4 γαρίδες
- 4 καραβίδες
- 4 κυδώνια
- 10 μύδια
- 2 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 100 γρ. μπάμιες
- 100 γρ. τσορίθο πικάντικο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά χαμπανέρο
- 1 φλιτζ. ντομάτα κονκασέ
- 1 φλιτζανάκι ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζανάκι γλυκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις γαρίδες και πατάμε τα κεφάλια τους για να βγει ο ζωμός.
- Προσθέτουμε τις καραβίδες, το φινόκιο, το σέλερι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τσορίθο και το καρότο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα όστρακα, τον ζωμό ψαριών, τις μπάμιες, τα φύλλα δάφνης και την πιπεριά.
- Βράζουμε για 15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μείγμα να γίνει πηχτό σαν μέλι.
- Το προσθέτουμε στη σούπα που βράζει, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Αιόλου 68.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα