ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο ζωμός ψαριών
  • 4 γαρίδες
  • 4 καραβίδες
  • 4 κυδώνια
  • 10 μύδια
  • 2 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 100 γρ. μπάμιες
  • 100 γρ. τσορίθο πικάντικο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά χαμπανέρο
  • 1 φλιτζ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλιτζανάκι ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζανάκι γλυκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις γαρίδες και πατάμε τα κεφάλια τους για να βγει ο ζωμός.
  2. Προσθέτουμε τις καραβίδες, το φινόκιο, το σέλερι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τσορίθο και το καρότο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα.
  4. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα όστρακα, τον ζωμό ψαριών, τις μπάμιες, τα φύλλα δάφνης και την πιπεριά.
  5. Βράζουμε για 15 λεπτά.
  6. Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μείγμα να γίνει πηχτό σαν μέλι.
  7. Το προσθέτουμε στη σούπα που βράζει, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.
  8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Αιόλου 68.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα