ΥΛΙΚΑ

  • 1 σουπιά φρέσκια
  • Πιπεριές ψητές
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μια πρέζα ρίγανη
  • Λαδολέμονο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγετε τη σουπιά και την καθαρίζετε από τα εντόσθια και το κόκαλό της.
  2. Με ένα μαχαιράκι χαράζετε ελαφρώς την επιφάνειά της μπακλαβαδωτά, 4-5 γραμμές από τη μία και άλλες τόσες να τέμνονται.
  3. Την ψήνετε σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή, ακόμα καλύτερα, στη σχάρα, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η πέτσα της.
  4. Κόβετε σε λωρίδες των 2 εκατοστών και στη μέση.
  5. Ανακατεύετε σε ένα μπολ με το λαδολέμονο, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, ρίγανη και τα λαχανικά της επιλογής σας.
  6. Σερβίρετε ιδανικά στη θερμοκρασία της.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τσιπουράδικο «Με ζεν».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα