ΥΛΙΚΑ
- 1 σουπιά φρέσκια
- Πιπεριές ψητές
- Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μια πρέζα ρίγανη
- Λαδολέμονο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγετε τη σουπιά και την καθαρίζετε από τα εντόσθια και το κόκαλό της.
- Με ένα μαχαιράκι χαράζετε ελαφρώς την επιφάνειά της μπακλαβαδωτά, 4-5 γραμμές από τη μία και άλλες τόσες να τέμνονται.
- Την ψήνετε σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή, ακόμα καλύτερα, στη σχάρα, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η πέτσα της.
- Κόβετε σε λωρίδες των 2 εκατοστών και στη μέση.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ με το λαδολέμονο, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, ρίγανη και τα λαχανικά της επιλογής σας.
- Σερβίρετε ιδανικά στη θερμοκρασία της.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τσιπουράδικο «Με ζεν».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα