ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. λουκάνικο κομμένο στα 4
- 1 μεγάλη πιπεριά κέρατο κομμένη στα 4
- 1 μέτρια τομάτα τριμμένη
- 1 κ.γ. πελτές διαλυμένος σε 2 κ.σ. νερό
- ½ σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
- 50 γρ. φέτα
- Ρίγανη
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Μπούκοβο
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Περνάμε ελαφρά τα λουκάνικα σε τηγανάκι με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και το μπούκοβο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά (εάν πιει τα υγρά του, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό) και ανακατεύουμε με τη χοντροσπασμένη φέτα, τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
- Σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα του.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τσιπουράδικο «Με ζεν».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα