ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ SANDWICH

  • 2 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
  • 8 τμχ. baby πατάτες βρασμένες
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 2 αυγά ποσέ ή βραστά
  • 5 γρ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. Rib Eye ή steak

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

  • 100 γρ. μελάσα
  • 30 γρ. υγρό καπνού
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 δόση εσπρέσο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της συνταγής με σύρμα χειρός.
  2. Τοποθετούμε μέσα στη μαρινάδα το steak και αφήνουμε να μαριναριστεί για 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τη μαρινάδα και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο, το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο και τοποθετούμε επάνω το κρέας από 5 έως 8 λεπτά κάθε πλευρά ή ανάλογα με το πόσο μας αρέσει να είναι ψημένο.
  4. Παράλληλα, σε τηγάνι που έχουμε αφήσει στη φωτιά να κάψει καλά περνάμε τις πατάτες από 5 έως 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μυρωδικά.
  5. Σερβίρουμε τοποθετώντας στη βάση το φρυγανισμένο ψωμί, επάνω τις πατάτες, το αυγό ποσέ και, τέλος, το κρέας κομμένο σε κομμάτια.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Noel (Κολοκοτρώνη 59Β).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα