ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ SANDWICH
- 2 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
- 8 τμχ. baby πατάτες βρασμένες
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 2 αυγά ποσέ ή βραστά
- 5 γρ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 300 γρ. Rib Eye ή steak
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- 100 γρ. μελάσα
- 30 γρ. υγρό καπνού
- 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 δόση εσπρέσο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της συνταγής με σύρμα χειρός.
- Τοποθετούμε μέσα στη μαρινάδα το steak και αφήνουμε να μαριναριστεί για 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τη μαρινάδα και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο, το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο και τοποθετούμε επάνω το κρέας από 5 έως 8 λεπτά κάθε πλευρά ή ανάλογα με το πόσο μας αρέσει να είναι ψημένο.
- Παράλληλα, σε τηγάνι που έχουμε αφήσει στη φωτιά να κάψει καλά περνάμε τις πατάτες από 5 έως 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μυρωδικά.
- Σερβίρουμε τοποθετώντας στη βάση το φρυγανισμένο ψωμί, επάνω τις πατάτες, το αυγό ποσέ και, τέλος, το κρέας κομμένο σε κομμάτια.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Noel (Κολοκοτρώνη 59Β).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα