ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. διάφορα μανιτάρια μέτρια κομμένα
- 20 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 30 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
- 300 γρ. στριφτάρια
- 80 ml ζωμός κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να γυαλίσει, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ καρυκεύουμε, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε τα ζυμαρικά στον χρόνο που γράφει η συσκευασία τους, σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα μανιταριών.
- Ανακατεύουμε, ρίχνουμε παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ramino στη Γλυφάδα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα