ΥΛΙΚΑ
- 2 κ. σύκα
- 6 κ.σ. σουσάμι
- Φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα σύκα και τα ανοίγουμε στη μέση.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί που καλύπτουμε καλά με σήτα και βάζουμε σε μέρος που να το λούζει ο ήλιος.
- Αφήνουμε τα σύκα στον ήλιο για μία εβδομάδα περίπου, μέχρι να στεγνώσουν.
- Σε ταψί ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι που έχουμε καβουρντίσει.
- Πατάμε το σύκο από τη μέσα μεριά πάνω στο σουσάμι και μετά το κλείνουμε.
- Τοποθετούμε τα κλειστά σύκα σε ταψί και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Την επόμενη ημέρα τα τοποθετούμε σε σειρά σε σιδερένιο κουτί, προσθέτοντας κανέλα, και τα διαχωρίζουμε με φύλλα δάφνης.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα