ΥΛΙΚΑ
- 2 κολοκυθάκια Σύρου κομμένα σε ροδέλες
- 3 αυγά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρυγανισμένες φέτες ψωμί
- Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
- ½ μπαλάκι γρονθότυρο
- 100 γρ. ανθότυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κολοκύθια 9-10 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και αφήνουμε λίγο να μαλακώσει, ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε σε βρεγμένο μπολ τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την ομελέτα πάνω από τα κολοκύθια.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 14 λεπτά.
- Για την κρέμα τυριών, σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ανθότυρο μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα, προσθέτουμε το γρονθότυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε το τιριτιτίμ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και συνοδεύουμε με την κρέμα τυριών.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στην κουζίνα του «Ελληνικού Καφενείου» στην Σύρο
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα