ΥΛΙΚΑ
- 4 τορτίγιες από καλαμπόκι
- 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά τσίλι τριμμένη
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 πρέζα κύμινο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 300 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 1 κούπα μαρούλι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε την πιπεριά τσίλι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά για 3 λεπτά, ρίχνουμε ½ κούπα νερό και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
- Βουτάμε την τορτίγια σε ελαιόλαδο για να μαλακώσει.
- Την τοποθετούμε σε πιάτο, προσθέτουμε κιμά στη μέση, τη διπλώνουμε και την κλείνουμε στην κορυφή με οδοντογλυφίδα.
- Βάζουμε την τορτίγια σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και την τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει τραγανή.
- Την αποσύρουμε, τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει και βγάζουμε την οδοντογλυφίδα.
- Ανοίγουμε προσεχτικά την τορτίγια, προσθέτουμε μαρούλι, ντομάτα, τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Dos Hermanos.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα