ΥΛΙΚΑ
- 1 κολοκύθι
- 1 πράσο
- 2 κρεμμύδια
- 4 φούντες μπρόκολο
- 1 καρότο κομμένο σε φέτες
- 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 5-6 ντοματίνια
- ½ φλιτζάνι ανθότυρο σε τρίμματα
- ½ φλιτζάνι φέτα σε τρίμματα
- ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- Φρέσκο θυμάρι
- Φρέσκια ρίγανη
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 200 γρ. βούτυρο
- 10 γρ. αλάτι
- 50 γρ. αυγό
- 70 γρ. νερό
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφρατεύουμε το βούτυρο μαζί με το αλάτι στο μίξερ με το φτερό.
- Προσθέτουμε το αυγό και κατόπιν το νερό σιγά-σιγά.
- Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και κατόπιν ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστό.
- Τη βάζουμε σε ταρτιέρα.
- Ψήνουμε στους 150⁰C για 20', μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Ψιλοκόβουμε σε καρέ όλα τα λαχανικά και τα κρεμμύδια σαν φέτες λεπτές.
- Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το μπέικον.
- Γεμίζουμε την τάρτα με τα σοταρισμένα λαχανικά, το μπέικον, τα τυριά, τα βότανα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και το αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε σιγά-σιγά για να μη βγει το υγρό έξω από τη ζύμη (μετά θα ξεκολλάει δύσκολα). Τα λαχανικά πρέπει να μισοφαίνονται, να μην καλύπτονται τελείως από τα αυγά.
- Πασπαλίζουμε λίγα βότανα στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 στους 150⁰C μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
- Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε 10'. Μετά κόβουμε και σερβίρουμε.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα