ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 200 ml νερό
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό (μονό τον κρόκο)
  • Αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

  • 200 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
  • 115 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 23 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 πρέζα αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε για 1 λεπτό στον κάδο του μίξερ ελαιόλαδο, μαγιά, αυγό, νερό, αλάτι, πιπέρι και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  2. Σκεπάζουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Κόβουμε το ζυμάρι σε μπάλες των 85-90 γρ. και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  3. Ανοίγουμε με τον πλάστη στενόμακρο φύλλο.
  4. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε.
  5. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μπέικον για 2 έως 3 λεπτά. 
  6. Τοποθετούμε το φύλλο σε στενόμακρο ταψί.
  7. Απλώνουμε επάνω το μαλακό τυρί, τη γραβιέρα και προσθέτουμε κρεμμύδι, μπέικον.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 8 έως 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Tartare (Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα