ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ
- 300 γρ. σκουμπρί φιλεταρισμένο
Για το κάπνισμα
Άχυρα (από pet shop για κουνέλια)
Τσάι του βουνού
ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
- 150 γρ. ρακόμελο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Τσάι του βουνού
- 10 γρ. μείγμα harisha (σκόρδο, μέντα, πιπέρι Cayenne, άγριο κύμινο, κύμινο, κόλιανδρος, αλάτι, καυτερή πιπεριά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας, τοποθετούμε το φιλεταρισμένο ψάρι και βάζουμε στο ψυγείο για 90 λεπτά.
- Σε βαθύ ταψί τοποθετούμε άχυρα και τσάι του βουνού, βάζουμε φωτιά και επάνω τοποθετούμε τη σχάρα με το ψάρι.
- Σκεπάζουμε καλά με ένα ταψί και καπνίζουμε για 45 λεπτά.
- Πριν σερβίρουμε το ψάρι καίμε με φλόγιστρο την επιφάνεια της πέτσας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1 κρόκος αυγού
- 70 ml ηλιέλαιο
- 3 αντζούγιες
- Κάππαρη (καππαρόμηλα/καππαρόφυλλα)
- 125 γρ. τόνος Αλοννήσου σε βάζο
- Λίγο φρέσκο τσίλι
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε όλα τα υλικά σε έναν κάδο με το μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
- Μερικά πολύχρωμα ντοματίνια
- ½ μαραθόριζα λεπτοκομμένη
- 4 πράσινα σπαράγγια
- 2 κλωναράκια κρίταμο τουρσί
- Αλάτι και πιπέρι
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε όλα τα υλικά σε έναν κάδο με το μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΥ
- 1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αχνίζουμε σε νερό τον κόλιανδρο, σουρώνουμε και προσθέτουμε παγάκια.
- Χτυπάμε σε μπλέντερ τον κόλιανδρο μαζί με το ελαιόλαδο.
- Σουρώνουμε καλά σε ψιλή σήτα και κρατάμε το αρωματισμένο ελαιόλαδο.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ
- 50 γρ. τραχανάς μουλιασμένος σε νερό
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τον τραχανά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και τον βάζουμε σε πετσέτα να απορροφήσει το λάδι από το τηγάνισμα.
- Σερβίρουμε το καπνισμένο ψάρι, δίπλα τη σαλάτα, τη σάλτσα τόνου, λάδι κόλιανδρου και πασπαλίζουμε με τραχανά.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα