ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 150 γρ. τόνος νερού Αλοννήσου
- 1 κ.σ. κάππαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. σπαγγέτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα ντοματίνια, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια τόνου, την κάππαρη και ανακατεύουμε απαλά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, τα αφαιρούμε με την τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο (Αγ. Τριάδας 1).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα