ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 150 γρ. τόνος νερού Αλοννήσου
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. σπαγγέτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα ντοματίνια, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι για 1-2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια τόνου, την κάππαρη και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, τα αφαιρούμε με την τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
  4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο (Αγ. Τριάδας 1).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα