ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 2 λουκάνικα
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ψωμί χωριάτικο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα φασόλια για 10 λεπτά, χύνουμε το πρώτο νερό, προσθέτουμε πάλι νερό και συνεχίζουμε να βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και σβήνουμε με το ξίδι.
- Προσθέτουμε την τηγάνιση στην κατσαρόλα με τα φασόλια και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα