ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα γλώσσας ή πέρκας
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 200 γρ. πατάτες βραστές
- 2 κ.σ. μαϊντανός
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρουμε σε πιάτο τις βραστές πατάτες πασπαλισμένες με μαϊντανό, τη σάλτσα ταρτάρ, τα φιλέτα, φέτα λεμόνι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΡΤΑΡ
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 2-3 αγγουράκια τουρσί
- 1 κ.γ. κάππαρη ψιλή
- 1 κ.γ. άνηθος
- 1 κ.σ. μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά, τα βάζουμε σε μπολ, ανακατεύουμε απαλά με τη μαγιονέζα και αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο 1½ έως 2 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα