ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ σταφίδες ξανθές
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 15 λεπτά.
- Σε λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με πετιμέζι και κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα