ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ σταφίδες ξανθές
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 15 λεπτά.
  2. Σε λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  4. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
  5. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα.
  6. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  7. Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με πετιμέζι και κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα