ΥΛΙΚΑ

  • 2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε στικς
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 5 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Κορν φλάουερ για πανάρισμα
  • Φλέικς αφυδατωμένης πατάτας
  • Νερό, παγάκια
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Καπνιστή πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε σε νερό τις γλυκοπατάτες για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο και τα ζεσταίνουμε για να βγάλουν τα αρώματά τους.
  3. Στραγγίζουμε το ελαιόλαδο και μαρινάρουμε τις γλυκοπατάτες.
  4. Σε μπολ βάζουμε το κορν φλάουερ, σε άλλο μπολ ρίχνουμε νερό και παγάκια και σε ένα τρίτο μπολ προσθέτουμε τα φλέικς αφυδατωμένης πατάτας.
  5. Πανάρουμε τα στικς γλυκοπατάτας στο κορν φλάουερ, στη συνέχεια βουτάμε στο παγωμένο νερό και μετά στα φλέικς.
  6. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα στικς γλυκοπατάτας για 2 έως 3 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τα στικς γλυκοπατάτας, προσθέτουμε αλάτι και συνοδεύουμε με καπνιστή πάπρικα.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Sense Fine Dining restaurant.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα