ΥΛΙΚΑ
- 2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε στικς
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 5 φυλλαράκια φασκόμηλο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Κορν φλάουερ για πανάρισμα
- Φλέικς αφυδατωμένης πατάτας
- Νερό, παγάκια
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Καπνιστή πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε σε νερό τις γλυκοπατάτες για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο και τα ζεσταίνουμε για να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Στραγγίζουμε το ελαιόλαδο και μαρινάρουμε τις γλυκοπατάτες.
- Σε μπολ βάζουμε το κορν φλάουερ, σε άλλο μπολ ρίχνουμε νερό και παγάκια και σε ένα τρίτο μπολ προσθέτουμε τα φλέικς αφυδατωμένης πατάτας.
- Πανάρουμε τα στικς γλυκοπατάτας στο κορν φλάουερ, στη συνέχεια βουτάμε στο παγωμένο νερό και μετά στα φλέικς.
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα στικς γλυκοπατάτας για 2 έως 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα στικς γλυκοπατάτας, προσθέτουμε αλάτι και συνοδεύουμε με καπνιστή πάπρικα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Sense Fine Dining restaurant.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα