ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. τσουκνίδα φρέσκια
- 50 γρ. μυρώνια χοντροκομμένα
- 50 γρ. καυκαλήθρες χοντροκομμένες
- 50 γρ. μάραθο χοντροκομμένο
- 2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι μαύρο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα γιουφκά (ποντιακό φύλλο)
- 4 κ.σ. ανεβατό τυρί Γρεβενών
- 1 κρόκος αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεματίζουμε ελαφρά την τσουκνίδα, τη σουρώνουμε και τη στύβουμε να φύγουν τα υγρά.
- Σε ένα τηγανάκι βάζουμε ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε την τσουκνίδα, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, το μάραθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Γεμίζουμε τα φύλλα μας, αλείφουμε τις άκρες με λίγο κρόκο αυγού για να κολλήσουν και τυλίγουμε σαν φάκελο.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με μυρώνια.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα